top of page

ECHIPA

Conecteaza-te cu Alex pe:

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

PARTENER 

aLEXANDRU oFRIM

ARHITECT

Alex este un tanar arhitect si designer care in 2015 a fondat în Bucuresti studioul Ateliero. Aflat in plina afirmare, Alex are în vedere o idee foarte clara: calitatea vietii este data de calitatea locuirii. Asadar, Alex vrea sa imagineze locuri mai frumoase, in care oamenii sa traiasca mai bine si sa isi petreaca timpul liber cu mai multa savoare. El este absolut îndragostit de armonie si cauta intotdeauna solutia care se impune prin simplitate, dar care genereaza efecte subtile si sofisticate, indiferent daca proiecteaza o casa calda si primitoare, un birou de ultima ora sau o braserie, fie în Bucuresti, fie în Berlin. Alex a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" din Bucuresti, incluzind si o bursa la Universitatea din Alicante, Spania. 

CREDO

   Arhitectul are tripla responsabilitate: functionala, estetica si morala. Nu neaparat in aceasta ordine. Din punct de vedere functional, el trebuie sa transforme spatiul in loc, mai precis in diverse tipuri de locuri, sa creeze ambientul adecvat fiecarei situatii de locuire. Nu se respira la fel intr-un muzeu de arta, intr-o impunatoare cladire de birouri, intr-un hotel intim sau intr-o mare arena sportiva.

  Indiferent de tipul cladirii proiectate, trebuie respectat imperativ exigentelor estetice. Un arhitect adevarat nu insulta frumusetea si nu jigneste armonia.

El cauta si racordul ideal cu cladirile din jur, fie ele mai vechi sau mai noi, pentru a obtine o coerenta supla, care sa includa firesc surpriza si noutatea.

   Pe coordonata morala, arhitectul isi asuma sarcina de a realiza un tip special de legaturi intre cer si pamant, defapt dintre pamant si cer.

  Are misiunea de a inalta nu numai cladiri, ci si spiritul oamenilor. el isi propune sa le ofere un cadru de viata mereu mai bun, care sa sporeasca placerea de a trai, in rezonanta cu spiritul locului, integrat in peisajul natural, in acord cu ritmurile cosmice.

   Arhitectul este responsabil de atmosfera unei incaperi, a unei cladiri, a unei strazi, a unei piete publice sau a unui intreg cartier. El modelieaza nu numai cladirile ci si spatiile dintre cladiri, aerul dintre ele.

 

    Am indrazni sa spunem ca responsabilitatea arhitectului

este de a sculpta aerul.

bottom of page