top of page
Concept Cafe Ateneu 01
Concept Cafe Ateneu 03
Concept Cafe Ateneu 04
Concept Cafe Ateneu 02

arh. Alexandru Ofrim

     Aceasta cafenea s-a dorit a fi un spatiu multifunctional bazat atat pe functiunea comerciala cat mai ales pe acordarea unui cadru de transmitere a invataturilor buddiste, intrucat aceasta comunitate nu este deloc repezentata la ora actuala in orasul Bucuresti.

  Totul a pornit de la integrarea unor aspecte esentiale ale buddismului intr-o forma industriala, atractiva si deschisa publicului de toate varstele. Nu am dorit trimiteri specifice catre zona religioasa, catre anumite aspecte care ar fi incarcat mentalul. In schimb am propus o organizare in jurul marilor concepte buddiste- precum existenta efemera si faptul ca acumularea de intelepciune ofera purificarea mintii.

  Prin urmare am dorit neaparat sa utilizam materiale usor perisabile, naturale in nuantele potrivite de albastru -orange atat pentru obiectele de mobilier cat si pentru finisarea intregului spatiu. Dispunerea in plan este centrala,flexibila, iar piesa din centru o reprezinta barul care tine loc si de "masa a prieteniei". Amenajarea este astfel realizata cat sa includa si functiunea de biblioteca- la fel de mobila si flexibila ca intreg spatiul.

360 Image

Tap to open

Buddhist cafe

Bucuresti, Romania

August 2017

bottom of page